Madde Bağımlılığı Konulu Söyleşi

Meslek Yüksekokulumuz akademik personeli ve öğrencileri, Üniversitemiz  Muhasebe ve Finans Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen "Madde Bağımlılığı" konulu söyleşiye katıldı.

Üniversitemiz Uygulama Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen madde bağımlılığı konulu söyleşi etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun ile çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, sadece bağımlılığın madde bağımlılığı olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, internet ve sosyal medya bağımlılığı hakkında öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Rektör Yardımcımız Boztosun, “Bağımlılık deyince ilk başta madde bağımlılığı akla geliyor fakat madde bağımlılığı dışında internet bağımlılığı da var. Gençlerin vakitlerinin büyük kısmını geçirdikleri sanal bir alem var. Bu ciddi bir bağımlılık, gençlerin bu kadar gerçek yaşamdan kopmalarını istemiyoruz. Madde bağımlılığı hakkında ise madde bağımlılığı oluşmadan önce sorunu baştan çözmemiz, aileler olarak hocalar olarak öğrencilerimizin yanında olmamız gerekiyor. Bunun yanında özellikle aile bağlarının güçlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Rektör Yardımcımızın konuşmasının ardından Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Komiser Tugay Akbaş ile Polis Memuru Fatih Adsız, madde bağımlığının zararları ve bağımlılığı önleme yollarını anlattı.ve Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen konuşmacılar “Madde Bağımlılığı” konulu öğrencilerle söyleşi yaptı.

03 Mart 2022 Perşembe