Bünyan MYO Akademisyen ve öğrencileri çığ tatbikatına katıldı.

Kayseri AFAD İl Müdürlüğü tarafından organize edilen; Jandarma Arama Kurtarma(JAK), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri(UMKE), 112, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, Erciyes A.Ş. ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen çığ tatbikatına Kayseri Üniversitesi Bünyan Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileri katılım gösterdi.

Burada açıklama bulunan Bünyan Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Görevlisi Emrah Gökkaya, bu tarz etkinlik ve tatbikatların öğrencilerin aldığı teorik eğitimin uygulamaya dökülmesi açısından oldukça önem arz ettiğini söyledi. Afetlerin yaşamın gerçeği olduğuna vurgu yapan Gökkaya, yakın zamanda ülkemizde yaşanan çığ felaketini işaret ederek; “tüm afetlerde olduğu gibi özellikle çığ felaketlerinde kontrollü ve hızlı bir şekilde yapılacak arama-kurtarma faaliyetleri can kaybının en aza indirilmesi açısından önemli, buradan hareketle etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Özel Güvenlik ve Koruma Programı Öğretim Görevlisi Alper Bahçe ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Bünyan MYO olarak tüm öğrencilerimizin afet bilincine sahip olabilmesi adına geniş katılımlı birçok etkinlik düzenliyoruz. Bu gün hem öğrencilerimiz ve hem de tüm akademisyenlerimizle birlikte buradayız. Tatbikatların öneminin farkındayız ve hem arama kurtarma ve hem de olay mahalli güvenliği eğitimlerini pratik olarak birlikte tatbik ediyoruz.” ifadesinde bulundu. Öğr. Gör. Bahçe konuşmasının sonunda çığ tatbikatı etkinliğini organize eden başta Kayseri AFAD İl Müdürlüğü olmak üzere her türlü desteği vermekten çekinmeyen Bünyan Belediyesi’ne teşekkür etti.

Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayınız

27 Şubat 2020 Perşembe