Bünyan MYO Kayıt Duyurusu

Sevgili öğrencilerimiz öncelikle okulumuza hoş geldiniz. Kayıt işlemlerinizin başarıyla tamamlanabilmesi adına aşağıdaki duyuruyu dikkatle okumanızı rica ederiz.

Kayıt işlemlerine yönelik tüm duyuruları web sitemizden takip edebilirsiniz.

**BÜNYAN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARINA (Posta Hizmetleri Programı Hariç)YENİ KAYIT YAPACAK ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT İŞLEMLERİ

Bizzat kayıt yaptırılacak olan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ile Özel Güvenlik ve Koruma programlarına Ülkemizde yaşanan Pandemi nedeniyle Pandemi önlemleri kapsamında Yeni kayıt yapacak öğrencilerimize kayıt işlemleri online gerçekleştirilecektir.)

BÖLÜM ADI KAYIT TARİHLERİ E-POSTA ADRESİ TELEFONU

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik 31 Ağustos - 04 Eylül 2020 bunyanmyo@kayseri.edu.tr 0532 503 45 99

Özel Güvenlik ve Koruma 31 Ağustos - 04 Eylül 2020 bunyanmyo@kayseri.edu.tr 0352 503 45 99

1. Yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz kayıt yaptırmaya hak kazandıkları Bünyan Meslek Yüksekokuluna online kayıt yaptıracakları tarihler ve kayıt için iletişim bilgileri yukarıdaki tabloda belirtilmiştir.

2. Kayıt İçin Gerekli Belgeler;

Bünyan Meslek Yüksekokulu (Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı İçin): Bu programa başvurabilmek için okuldan disiplin cezası ile uzaklaştırılmış olmamak; vücut yapısı düzgün olmak; astım, bronşit, epilepsi, nefes darlığı ile ileri derecede görme bozukluğu vb. biyolojik bozukluğu olmamak; bayılma, histeri, marazi çarpıntı, aşırı psikolojik duyarlık, davranış bozuklukları, yükseklik korkusu, kapalı alan korkusu, karanlık korkusu vb. psikolojik ve sinirsel hastalıklardan herhangi birine yakalanmış olmamak koşullarının yanında, kayıt sırasında bedensel, psikolojik yapısının İtfaiyeciliğe uygun olduğunu tam teşekküllü resmi bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelemek gerekir. (Kayıt yaptıracak öğrencilerin boy kilo özelliklerini alacakları sağlık raporlarına ekletmeleri ya da ayrı bir belgede yine sağlık raporunun alındığı hastanenin yetkili birimince imzalanmış şekilde temin etmeleri gerekmektedir.)

Bünyan Meslek Yüksekokulu (Özel Güvenlik ve Koruma Programı İçin): Bu programa kayıt için Üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekmektedir. Programa kayıt yaptırabilmek için “5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’ un 10. Maddesi d, e, f bentleri ile “5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulamasına İlişkin Yönetmelik’ in 18. Maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak gerekmektedir.

3. Adaylar kesin kayıttan önce; Kayseri Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine https://obisis.kayseri.edu.tr adresinden giriş yaparak şifremi bilmiyorum sekmesinden şifre oluşturup ÖN KAYIT YAPMALARI gerekmektedir.

4. Yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz belirtilen e-posta adreslerine kayıt için yukarıda belirtilen heyet raporu ve gerekli belgeleri (tarayıcıda tarayarak) ekleyip göndereceklerdir. Ayrıca öğrenciler cep telefon numaralarını ve iletişim adreslerini de kayıt ile ilgili işlemlerde ve teyitlerde kullanılmak üzere göndermeleri gerekmektedir.

5. Aday Öğrencilerimiz kendisi dışında ulaşabileceğimiz bir yakının adını soyadını, yakınlık derecesini, cep telefon numarasını ve ikamet adresini de ilgili e-posta adresine ayrıntılı olarak belirterek göndermesi gerekmektedir.

6. Kesin kayıtları gerçekleştirildikten sonra öğrencilerimiz kayıt için belirlenen e-posta adresine (tarayıcıda tarayarak) ekleyerek gönderdikleri, heyet raporu asıllarını en geç 1 hafta içerisinde “Kayseri Üniversitesi Bünyan Meslek Yüksekokulu Bünyan/KAYSERİ” adresine iadeli taahhütlü olarak PTT yoluyla göndereceklerdir. (Evrakların asıllarının gönderilmesi öğrencilerimizin sorumluluğundadır.)

7. Bünyan Meslek Yüksekokuluna kayıt süresi içerisinde belgelerini ve bilgilerini ulaştırmayan öğrencilerimizin kayıt işlemleri yapılmayacak olup, herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır. Tüm sorumluluk aday öğrencilerimizde olacaktır.

26 Ağustos 2020 Çarşamba