Bünyan Meslek Yüksekokulu Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında eğitim verdi.

Bünyan Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencileri 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Bünyan’daki okullarda eğitim verdi.

Yüksekokulumuz, Özel Güvenlik ve Koruma ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programları koordinesinde Yangın, Arama Kurtarma ve Tahliye başlıkları altında verilen eğitimlere çok sayıda öğrenci, öğretmen ve idareci katılım gösterdi. Eğitimler hususunda açıklamada bulunan Bünyan MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Emrah Gökkaya, yangın, deprem ve benzeri afetlerin yaşamın birer gerçeği olduğunu ifade ederek; “Biz de 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle okullarımızda afet bilincini öğrencilerimize aşılamak adına öğrenci ve akademik personellerimiz işbirliğiyle böyle bir eğitim dizisi gerçekleştirmenin yerinde olacağını düşündük. İlçe Milli Eğitim Müdürlümüzün de uygun bulmasıyla birlikte ilk olarak 8 okulda bu faaliyeti gerçekleştirdik. Bu kapsamda hem öğrencilerden hem de öğretmen ve idarecilerimizden olumlu geri dönüşler aldık.”dedi. Bünyan MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör.Alper Bahçe ise konu hakkında yaptığı açıklamada Özel Güvenlik ve Koruma ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı öğrenci ve akademisyenlerinin işbirliğiyle ortaya güzel ve anlamlı bir etkinliğin çıktığını belirtti. Bahçe bu eğitim dizisinin ilerleyen günlerde başka başlıklar altında devam edeceğini ve ilçe genelindeki öğrencilere afet bilincinin aşılanması adına ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Eğitim verilen okulların isimleri ise şu şekilde;

Bünyan Fen Lisesi

Bünyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi